Lekt uw dakgoot? Vraag een gratis dakinspectie aan. Wij laten geheel vrijblijvend een offerte achter. Bij kleine reparaties kunnen we (met uw akoord) gelijk beginnen.

Vraag uw offerte aan

Als uw dakgoot lekt kan dit vervelende gevolgen hebben voor de buitenmuur. Wees er snel bij om de lekkage te laten repareren en schade te voorkomen aan uw woning. Deze pagina is bedoeld om een beeld te krijgen van uw soort dakgoot en hoe wij de dakgoot repareren. De kosten van het repareren van uw dakgoot hangt af van de benodigde dakgoot reparatie.

Dakgoot vervangen / Dakgoot repareren?

Soms komt het voor dat er maar een gedeelte vervangen hoeft te worden van uw dakgoot. De goedkoopste oplossing is altijd uw dakgoot repareren mits mogelijk. Als we de dakgoot plaatselijk repareren kan de dakgoot op zijn plek blijven. Zo gaat er minder tijd in zitten en blijven de kosten laag. Met welk materiaal repareren we de dakgoot dan? Dat hangt af van de dakgoot zelf. U kan een zinken dakgoot of een pvc dakgoot reparatie nodig hebben. Een aantal voorbeelden zijn: Bitumen, Loodrollen, 2 componenten zink.

Voorkomen is beter dan repareren

Als u niet eens in de zoveel tijd uw dakgoten schoonmaakt dan zal u dakgoot zo vol zitten dat het onmogelijk wordt voor het hemelwater zijn weg te vinden naar de regenpijp, met alle vervelende consequenties van dien. Bij een flinke dakgootverstopping kunnen de kosten aardig gaan oplopen en dit zou toch zonde wezen van uw centen. Dakgoten kunnen in de meeste gevallen gerepareerd worden maar een reparatie is vaak maar een tijdelijke oplossing en is het vervangen van een dakgoot toch altijd beter. De meest voorkomende materialen van dakgoten zijn van;

Voorkom lekkage

Het is belangrijk eens per jaar uw dakgoot schoon te maken. Als u dit niet doet kan de dakgoot vol gaan zitten of verstoppen. Het regenwater kan vervolgens niet weg lopen en zal aan beide kanten van uw dakgoot overlopen. Het water dat tegen uw gevel aan loopt kan op den duur schade veroorzaken. De dakgoot kan ook beschadigen door het gewicht en naden kunnen gaan scheuren. het gevolg is helder, uw heeft dakgootlekkage. Zonde van uw geld toch? De meeste lekkages kunnen gerepareerd worden door middel van verschillende reparatie technieken. Helaas zijn de meeste reparaties plakpleisters die niet voor eeuwig houden.

Zinken dakgoot

Een zinken dakgoot lekkage is zonde. De dakgoten zijn vaak van stevige kwaliteit en kunnen met goed onderhoud erg lang meegaa. Helaas gebeurd dit maar zelden en zal de dakgoot sneller slijten dan nodig. Als u eenmaal lekkage heeft en water wat tegen uw gevel aan slaat zal het water op den duur gaan doorslaan naar de binnenkant van uw huis. Denk aan uw isolatie en voorkom dit. Een vervelende eigenschap van water en isolatiemateriaal is schimmel. Als u eenmaal schimmel in uw isolatie heeft komen er kosten om de hoek kijken die u liever niet wilt. De beste methode om de lekkage op te lossen is om uw dakgoot volledig te vervangen. Uw dakgoot vervangen kan afhankelijk van de dakgoot en de maat best duur zijn. Een geschikt alternatief is om de dakgoot te bekleden met lood en af te smeren met een vloeibare 2 componenten zinklaag. Zie dit als het dichten en verstevigen van de huidige zinklaag. Deze reparatie gaat niet zo lang mee als een nieuwe dakgoot maar zal minimaal 5 jaar moeten houden. Dat is ook gelijk de garantie die wij erop geven.

Vraag uw offerte aan

De Kilgoot

De kilgoot komt niet heel vaak voor. Dit is een dakgoot die als scheiding tussen 2 daken geplaatst word en loopt van de nokpannen aan de bovenkant van uw dak naar beneden de dakgoot in. Deze dakgoten zijn vaak heel slecht onderhouden en zeer kwetsbaar. Als de Kilgoot lekkage heeft loopt het water direct onder de dakpannen over uw dakhout en panlatten naar beneden de goot in. U kunt het al raden, met daklekkage en soms houtrot als resultaat. Heeft u de kilgoot nog nooit laten controleren? Vraag dan een gratis dakinspectie aan. Voorkom ernstige schade.

Dakgoten schoonhouden

De dakgoot schoonhouden is een klusje die u misschien zelf wel kan. Glazenwassers bieden dit ook vaak aan. Heeft u al lekkage ? dan is het verstandig om een ervaren dakdekker in te schakelen. Laat dit niet door de glazenwasser doen!

Bladrooster

Het bladrooster zit in uw regenpijp gestopt. Het bladrooster zorgt ervoor dat de regenpijp van uw dakgoot niet verstopt of om het regenwater te filteren naar een ton onder de regenpijp. Altijd handig om er een te hebben toch? Het nadeel is alleen dat uw dakgoot zelf sneller verstopt raakt en overloopt. Daarom is het belangrijk het bladrooster ook goed schoon te maken. Als dit niet gebeurd kan uw dakgoot lekkage krijgen door het gewicht wat in de dakgoot ligt.

Dakgoot gaas

Als u geen zin of tijd heeft om ieder jaar aan uw dakgoot te denken en deze te reinigen dan hoeft u zich geen zorgen te maken. We kunnen dakgoot gaas monteren met een bolling in het gaas. Zo zullen de bladeren van uw dakgoot afgleiden en is reiniging niet meer nodig.

Vraag uw offerte aan

© 2020 - Alle rechten voorbehouden - DSG Daktechniek