Lekt uw dak? Vraag een gratis dakinspectie aan. Wij laten geheel vrijblijvend een offerte achter. Bij kleine reparaties kunnen we (met uw akoord) gelijk beginnen.

Vraag uw offerte aan

Lekkage dak laten verhelpen

Het vinden en verhelpen van een daklekkage kan aardig wat tijd kosten. Vooral het vinden van uw daklekkage kan wat tijd vergen, in de meeste gevallen is een klein dak lek moeilijk op te sporen. Een gevolg van een lekkend dak is dat niet alleen uw dak hout maar ook uw woning waterschade oploopt. Denk bijvoorbeeld aan donkere kringen op het plafond of waterdruppels langs de muur. Dat zijn zichtbare dak lekkages. Over het algemeen word een daklek helaas pas opgemerkt als er vochtplekken op het plafond onstaan of water langs de muur naar beneden druppelt. Ben er dan snel bij en wacht niet met bellen, uw daklek is dan in een fase die spoed vereist.Ons dak lekkage spoed team staat 24/7 paraat om u te helpen in geval van nood.

Daklekkage

Zowel een plat dak als een dakpannen dak in de schuur of woning kunnen last van een lekkage hebben. Vaak is het lood van schoorsteen bij een dak met dakpannen uitgedroogd of gescheurd en loopt er tussen de muur en het dak water naar binnen. Het dak lood zal vervangen moeten worden om zo de lekkage te kunnen oplossen.

Daklekkage

Ieder dak kan lekken, een dakpannen dak of platdak nieuw dak of oud dak. Water heeft maar weinig nodig om daklekkage te veroorzaken. Heeft u al wel eens in de schuur naar het plafond van uw schuurdak gekeken of in uw woning naar het dakhout op zolder? Veel voorkomende daklekkages komen van de nokpannen of ook wel zadelpannen genoemd. dit zijn de pannen in de punt van uw dak. Vaak zijn deze nokpannen met specie (cement) vastgezet. Door de werking van uw dak komen er na loop van tijd scheuren in de specie en zal de nokpan los komen te liggen. Dit veroorzaakt veel daklekkage en kan erg veel waterschade aan uw dakhout veroorzaken. wij repareren uw dak dan met en fliexibel kunsstof mortel, Deze mortel beweegt mee met de werking van uw dak en is daarom ook beter dan specie. Lood bij de schoorsteen of bij uw dakkapel kan door uitdroging ook scheuren of loskomen. Dit veroorzaakt vaak daklekkage zichtbaar langs de muur. het lood zal in dit geval vervangen moet worden.

Vraag uw offerte aan

Oorzaken dak lekkage

Een daklek kan veel oorzaken hebben. Denk aan een verstopte dakgoot of een kapotte dakpan soms is het zo simpel als een verschoven dakpan. Kapotte nokvorsten of slecht lood en losgekomen kantpannen komt ook vaak voor. Bij daklekkage kan het zelfs zo zijn dat de lek zich aan de andere kant van uw dak bevind en onder de dakpannen door loopt naar een punt waar het water kan blijven liggen.

Veel voorkomende daklekkages op een rij:

 • Specie laag Nokvorsten gescheurd of weg
 • Lood rondom schoorsteen dakkapel uitgedroogd of los
 • Plat dak van de uitbouw, schuur of woning
 • Dakgoot of regenbuis verstopt
 • Aansluitend dak van de buren lekt

PLAT DAK

Een plat dak is vaak gebrand of geplakt met bitumen rollen. Platte daken met dakbedekking van bitumen komt het meeste voor in Nederland. Deze vorm van dakbedekking word vastgebrand aan de houten onderlaag, Meestal komt er eerst een onderlaag voor extra kwaliteit en een isolerende werking. Dit helpt uiteraard ook aanzienlijk op uw stookkosten.

Een platdak repareren hoeft geen grote klus te zijn. Het vinden van de lekkage kan daarentegen wel een grote klus zijn. Meestal ligt het aan scheuren of veroudering van het dak of de naden van de gebrande banen van het dakleer. Dit kan zijn omdat ze niet goed vastgebrand zijn of gewoon losgeraakt zijn door veroudering.

Dakbedekking laten aanbrengen op het dak is niet zo maar een klus die u zelf wel even doet. Hiervoor is het inhuren van een dakdekker geen verkeerde beslissing.

Het vervangen van het oude dakleer is een klus die u moet overlaten aan een dakdekker. Het ziet er simpel uit maar er zitten veel valkuilen bij het branden van een bitumen dak. De terugloopstukken van het dakleer lopen onder de De daktrim (sierlijst) door, als dit niet goed bevestigd is kan hier ook water onder komen en dak lekkage veroorzaken. U kunt altijd contact opnemen met ons voor een gratis offerte.

Bij een lekkage aan uw dak zal er snel gehandeld moeten worden om het lek te dichten. Hoe gaat herstellen en repareren in zijn werk en wat heeft u hiervoor nodig?

 1. Zorg voor opvang water in emmers
 2. Haal een noodreparatie plat dak setje met plastic zeil
 3. Bij een groot gat plakt u dit dicht met dakleer
 4. Kies voor een goede dakdekker

REPAREREN

Als u een daklekkage heeft aangetroffen is het zaak om snel te handelen en het lek dicht te maken. Dit kan bijvoorbeeld met een plastic zeil. Daarna belt u ons en zullen wij binnen 24 uur bij u zijn om u te helpen. De schoorsteen op een plat dak kan ook daklekkage geven door slechte voegen of loszittend lood. Pannendaken zijn daarentegen makkelijker om lekkages op te sporen. Een kapotte dakpan of een losliggende dakpan is makkelijker te vinden. Simpele reparaties aan uw plat dak kunnen vaak opgelost worden door een vloeibaar bitumen te gebruiken.

Voorkomen is beter dan genezen

Bij dsg daktechniek bieden wij onderhoudscontracten aan. Dit houd in dat wij ieder jaar voor een vast bedrag uw dak komen inspecteren. De kosten hiervan zijn 55,-

Wat u kan voorkomen door jaarlijkse inspectie:

 • Houtrot
 • Nat isolatie materiaal
 • Schimmel
 • Kortsluiting van electra
 • Hoge kosten

In het ergste geval moet u uw hele dak vervangen. Schimmel en houtrot kunnen voor permanente schade aan uw dakhout zorgen, reparatie is dan niet meer mogelijk. Uw stookkosten zullen ook aanzienlijk stijgen.

Laten we eerlijk zijn, een daklekkage is gewoon niet iets waar je op zit te wachten en komt altijd ongelegen. Het moet helaas wel zo snel mogelijk opgelost worden, hier zijn verschillende manieren voor.

Werkzaamheden laten uitvoeren.

Huur een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf in voor uw lekkage. De loodgieter, aannemer of plaatselijke timmerman hebben vaak niet de kunde om lekkages goed en langdurig te dichten.

Vraag uw offerte aan

© 2020 - Alle rechten voorbehouden - DSG Daktechniek