Lekken uw nokvorsten? Vraag een gratis dakinspectie aan. Wij laten geheel vrijblijvend een offerte achter. Bij kleine reparaties kunnen we (met uw akoord) gelijk beginnen.

Vraag uw offerte aan

nokpannen reparatie / nokvorsten repareren

De nokvorsten zijn dakpannen om de punt of nok van u dak dicht te maken. De meeste huizen hebben nokpannen vastgelegd met cement. De specielaag is vaak poreus en brokkelt dan af doordat de cementlaag vocht opneemt. Als het in de winter gaat vriezen onstaan er scheuren in de specie. Specie kan niet uitzetten of krimpen en hierdoor komen de nokken los te liggen. Zodra dit het geval is onstaat er kans op lekkage, in sommige gevallen waaien de nokvorsten van het dak. Dit kan veel schade aanrichten aan uw dak maar een vallende dakpan kan ook verkeerd terecht komen. Nokvorsten kunnen meestal direct vervangen worden, We hebben deze op voorraad. De meeste nokpannen zijn standaard en kunnen als u een foto maakt gelijk meegenomen worden. Het repareren van een nok is vrij lastig en hoort vakkundig opgelost te worden. DSG Daktechniek heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het repareren van nokpannen. we gebruiken moderne technieken en hoogwaardige materialen om de nokvorsten stevig vast te zetten. Meestal gebruiken we een flexibele kunsstof mortel deze is waterafstotend en stormvast. Ideaal om nokpannen stevig vast te zetten en uw dak op meerdere plekken waterdicht te maken. Denk bijvoorbeeld ook aan kantpannen, bovenplaten van schoorstenen en pannen rondom dakkapellen of dakramen. Een bonus is dat de kunsstof dakmortel ook in verschillende kleuren te verkrijgen is en daardoor zeer fraai uit ziet vergeleken met specie of cement.

Poreus cement.

Cement kan tussen de 30 en 40 jaar mee voordat het poreus word en gaat brokkelen. Het hangt wel af van de locatie van uw huis, vangt uw huis veel wind en regen zal het minder lang zijn. Shaduw en zon zijn ook een factor die bepalend zijn voor de levensduur van uw nokpannen. De kant waar het het langste vochtig is zal sneller slijten als de zijde waar de zon op staat.

nokvorsten repareren / nokpannen reparatie

Wanneer het cement verouder is door de jaren heen, zal de laag specie aan de kant van de dakpan en aan de kant van de nokvorst los gaan laten. Dit betekent dat de nokpan zelf geen schade heeft en de nokvorsten nog prima op hun plek liggen voor reparatie. Wat we vervolgens doen is het overige cement verwijderen wat aan de buitenkanten van de nok zit. Het cement wat daar nog onder zit is meestal in prima staat en gebruiken we als basis voor de reparatie. De nokpannen worden daarna schoongeborsteld samen met aangrenzende dakpannen, zo voorkomen we dat er mos of los cement in de kunststof mortel terecht komt. Dan wordt onder een hoek van 45 graden de kunststof dik aangebracht. De buitenkant van de mortel is slijtvast en de binnenkant blijft flexibel zo kan de mortel meewerken met uw dak. De laag kunststof mortel is tussen de 3 a 5 cm dik. Dit zorgt voor flexibiliteit en levensduur van de reparatie. We zien helaas regelmatig dat dit verkeerd gedaan word door bedrijven. ook worden de “halve maantjes” dit is aan de bovenzijde van de nok ook vaak vergeten. Deze horen ook dicht gesmeerd te worden. Zo kan er van bovenaf geen vocht in komen en word het een vast geheel. Als dit niet gebeurd is kan de kunststof mortel van boven af los gaan komen. Slechte afwerking bij de randen kan er ook voor zorgen dan de kunststof los kan komen.

Nokpannen renovatie / Nokvorsten renoveren

Nokvorst renovatie is vergelijkbaar met nokvorstreparatie. Het verschil is dat we alle nokpannen eraf halen en al het cement verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om bij het dakhout te komen. We gebruiken daarna dezelfde technieken alleen zal er veel meer materiaal en arbeid ingaan dus ook duurder uitvallen.

Oude huizen

Bij oudere huizen zal het vaker voorkomen dat het cement inscheurt. Het cement wordt na een aantal jaar poreus met als gevolgen scheuren en gaten. Door regen, wind, vrieskou, en hitte werkt uw dak door uit te zetten en in te krimpen. Zo kan het gebeuren dat u regeninslag krijgt met vaak grote schade als gevolg. Hou er rekening mee dat lekkage vaak pas zichtbaar wordt in het laatste stadium. Er is een hoop vooraf gegaan. Het dakhout zal eerst gaan rotten en uw isolatiemateriaal zal gaan schimmelen. Daarna zal het water door gaan lekken. Voorkom dit en schakel een gespecialiseerd bedrijf in om uw nokpannen z.s.m. te repareren. Kunststof dakmortel is in dit geval de uitkomst om uw dak te repareren.

Vraag uw offerte aan

Ben ik gedekt door de verzekering?

Nee, De verzekeringsmaatschappij ziet dit soort gevallen als achterstallig onderhoud.

Nokpannen vernieuwen / Nieuwe nokvorsten

Als u te lang heeft gewacht is het niet mogelijk om de nokvorst te repareren. De specie is te ver aangetast en de nokpannen zijn gebroken en meegescheurd. U zal de nokvorsten volledig moeten laten vervangen. We halen eerst alle nokpannen van uw dak met het resterend cement. Deze worden netjes afgevoerd. We proberen de rijen dakpannen die vast aan het cement zaten te redden maar dit gaat niet altijd, dus zullen deze ook vervangen moeten worden. zodra we de dakpannen terug hebben geplaatst kunnen we de flexibele mortel gaan plaatsen en de nokpannen gaan plaatsen. Als laatste doen we de “halve maantjes” bovenop de nokvorsten.

Nokvorsten repareren met kunsstof dakmortel.

Bij het gebruik van Flexim dakmortel worden de bovenste dakpannen in de Flexim dakmortel gedrukt zodat deze weer goed aansluiten. op deze manier ontstaat er een waterdichte afdichting die bestand is tegen alle weersinvloeden. Iedere eventuele lekkage is direct opgelost. Wanneer we Kunststof dakmortel gebruiken worden de nokvorsten in de flexim gedrukt zodat alles goed aansluit. Daarna snijden we restmateriaal weg en word het geheel volledig waterdicht. Door zijn flexibele kenmerken kan het materiaal tegen elke weersomstandigheid.

Waarom voor DSG daktechniek kiezen?

We hebben jarenlange ervaring en doen vele projecten van groot naar klein. We dragen alle keurmerken met ons mee en zorgen voor een snelle professionele afwikkeling voor al uw daklekkages en problemen. We proberen door onze materialen groot in te kopen de prijzen te drukken en zijn daardoor qua prijs zeer conccurerend.

Vraag uw offerte aan

© 2020 - Alle rechten voorbehouden - DSG Daktechniek