Lekt uw plat dak? Vraag dan snel een gratis dakinspectie aan. Wij laten geheel vrijblijvend een offerte achter. Bij kleinere reparaties kunnen we (met uw akoord) gelijk beginnen.

Vraag uw offerte aan

het bitume dak van uw aanbouw, uitbouw of woonhuis (ook wel dakleer genoemd) kan ook gaan lekken.
het dakleer kan uitdrogen of de naden die vastgebrand zijn kunnen opengaan en uitdrogen. Als er vervolgens een stevige regenbui valt zal er water naar binnen komen door uw dakisolatie en vervolgens zal het dak lek de kamer inkomen. Dit soort lekkages komen regelmatig voor met dit type dakbedekking.

U zal dit vaak pas opmerken wanneer er kringen onstaan op uw plafond. Het is dan al te laat en er zal met spoed iemand van ons spoed dak lekkage team moeten komen kijken. Wij sporen de oorzaak van de lekkage aan het plat dak op en zullen op basis van onze bevindingen een plan maken om uw dak lekkage te verhelpen. Afhankelijk van de oorzaak van uw lekkage zijn er verschillende dingen mogelijk. Denk aan een vloeibaar bitume of het vervangen van al uw dakleer. Hoe dan ook zullen wij altijd grondig onderzoek doen zodat wij u het beste kunnen adviseren over de lekkage en de algehele staat van de rest van uw platte dak.

Vloeibaar bitumen

Als er scheuren en openstaande naden zijn geconstateerd kunnen we in veel gevallen uw dak repareren met een vloeibaar bitumen. de vloeistof hecht zich vast aan de huidige laag en verstevigd uw huidige dakleer. Hierdoor worden alle naden en kieren weer dichtgevloeid. Uw dakleer kan door uitdroging over het gehele dak haarscheurtjes vertonen. In dit geval is het wijzer uw dakleer te laten vervangen. De kosten van een heel dak met vloeibare bitumen is net zo hoog als het dakleer volledig laten vervangen.

Plat dak vervangen

Als uw dakleer vervangen moet worden zijn er verschillende opties. We kunnen de huidige laag soms nog gebruiken als onderlaag, dat scheelt enorm in de kosten.

Als dit niet meer mogelijk is zal het huidige dakleer verwijderd en afgevoerd moeten worden. Hierna word er een onderlaag aangebracht en daaroverheen een nieuwe laag bitumen. DSG daktechniek gebruikt alleen hoogwaardig IKO bitumen. Deze bitumen is belegd met leibeslag een laagje fijn grint wat zorgt voor betere afwatering en een lange duurzaamheid. Zodra de bovenlaag gebrand is worden de terugloop stukken gebrand. Hier gaat het bij veel bedrijven volledig mis. De terugloopstukken horen een bepaalde maat te hebben en precies aan te sluiten op de rand van uw dak. Als dit niet het geval is zal uw platdak minder lang meegaan en is er kans op lekkage. Zodra dit gebeurd is word de daktrim gemonteerd, Dit is de sierlijst die de omtrek van uw dak beslaat.

Vraag uw offerte aan

© 2020 - Alle rechten voorbehouden - DSG Daktechniek